Selecteer een pagina

De kracht van 
tekeningen
voor je bedrijf

VOOR KENNISONDERNEMERS & MKB 

Breng snel, simpel en helder informatie over op jouw publiek met krachtige tekeningen in presentaties, webinars, op je website, social media en meer! 

Wilfred Klap Cartoonist Illustrator Tekenaar Logo

Hoe zet jij de kracht van tekeningen in?

Wilfred Klap Ontwerper Illustrator Cartoonist Zakelijk Tekenen

Deel jouw kennis met inspirerende tekeningen die snel veel info overbrengen, aandacht vasthouden en je boodschap duidelijker maken. 

Wilfred Klap Ontwerper Illustrator Cartoonist Zakelijk Tekenen

Een op maat getekend karakter geeft een unieke look aan jouw branding, trekt de aandacht, maakt zaken luchtig en zorgt voor échte onderscheiding van de rest.

Wilfred Klap Ontwerper Illustrator Cartoonist Zakelijk Tekenen Logo

Herkenbaarheid van jouw bedrijf in één oogopslag met een sterk logo. Op maat gemaakt die aansluit bij de waarden van je bedrijf. 

Nice to meet

Over mij als illustrator & cartoonist

Creëren is al sinds mijn jeugd een passie van mij. Tekenen was daar een groot onderdeel van. Na een radicale carrièreswitch van kantoorbaan naar freelance cartoonist, heb ik inmiddels al veel ervaring in het tekenvak gekregen. De afgelopen jaren waren op wekelijkse basis publicaties te zien van mijn cartoons in De Andere Krant en het blad Gezond Verstand. Met het tekenen van cartoons heb ik geleerd om snel te denken en te visualiseren, door het werken met vaak hele korte deadlines. Als echte beelddenker, met een sterk inbeeldingsvermogen, past dit goed bij me.

Wat ik ook zo mooi vind aan het tekenen van cartoons, is dat je vaak een hele complexe zaak moet vatten in een vaak zo simpel mogelijk beeld. Het gebruik van humor is hierbij een krachtig middel.

Ik zie mijzelf als autodidact, maar ook als een generalist. Mijn kennis en ervaring, maar ook mijn interesses zijn breed. Bouwkundig en juridisch geschoold, ervaring binnen de overheid in verschillende organisaties, maar ook erg geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling.

Kennis en ervaring die ik graag inzet om jou te helpen.

 

Wilfred Klap Ontwerper Illustrator Cartoonist Zakelijk Tekenen

“Drawing is vision on paper.”

Waarom tekeningen?

Wilfred Klap Ontwerper Illustrator Cartoonist Zakelijk Tekenen

De kracht van beeld.

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de mensen graag beelden ziet om informatie te verwerken. In tegenstelling tot lappen tekst, dat veel tijd en aandacht vraagt om goed te doorgronden, staat een beeld meteen scherp op het netvlies en daarmee ook de boodschap. Onderzoek onderschrijft dit en stelt dat het menselijk brein veel meer is toegespitst op beeld, dan op tekst. De verwerking van beeld blijkt 60.000 keer sneller te zijn. Wat zou dit kunnen betekenen als ondersteuning van jouw boodschap?

Wilfred Klap Ontwerper Illustrator Cartoonist Zakelijk Tekenen

 

 

Maar de voordelen houden nog niet op. Visuele content trekt de aandacht, vergroot de interesse en zorgt ervoor dat veel meer van de boodschap overkomt en on top of mind blijft. Het is met het gebruik van creativiteit en een gerichte branding dat tekeningen jou als ondernemer kunnen helpen om je te onderscheiden van de rest.

Ervaringen

Wat anderen zeggen 

Logo Ontwerp Wilfred Klap

Jop & Anita - Van Overleven Naar Leven

“Wat Wilfred heel goed kan is taal en ideeën omzetten in beeld. Wij vertelden wat we doen en wat onze missie is, Wilfred zag hier gelijk beelden bij en gaf die ook aan ons terug. Zo konden we samen gelijk al een eerste idee voor het logo creëren.”

Beans to Business Wilfred Klap Ontwerper Illustrator Cartoonist Zakelijk Tekenen

Gerwin van Straalen - Beans to Business

“De samenwerking met Wilfred was superfijn. Wilfred kan als geen ander op papier uitwerken wat in jouw hoofd blijft draaien. Na een paar iteraties stond mijn cartoon als onderdeel en gezicht van het Bean to Business concept en kon ik er vol trots en enthousiasme mee de markt op.”

Zakelijk Tekenen Human Design Wilfred Klap

Angelique Aniba - Human Design

Samenwerken met Wilfred is een feestje, op de 1 of andere magische manier zag hij wat ik met handen en voeten probeerde uit te leggen en zorgde hij ervoor dat het eindresultaat nog leuker is geworden dan ik ooit had kunnen denken.

De tekeningen van Wilfred gebruik ik in mijn presentaties over Human Design en ik krijg regelmatig te horen dat juist die afbeeldingen zoveel meer duidelijkheid scheppen en dat ze daardoor de materie beter konden onthouden.”

Heb jij coole tekeningen nodig?

Wil jij meer weten over wat tekeningen voor jouw bedrijf betekenen? Heb je een andere vraag? Neem eenvoudig contact op met jouw vraag via onderstaand formulier of stuur een email naar hello@wilfredklap.nl 

13 + 12 =